Svar til spørgsmål fra lejer af ferebolig
I toppen af holidayPay-siderne er et link, som du trykker på: “Start lejebetaling” Nederst på siden finder du et hvidt felt: “Indtast ID” I feltet skriver du det ID nummer, som står i lejeaftalen fra udlejer. Straks efter står navnet på den lejede feriebolig. Kommer der mere end én bolig frem under feltet, så vælg venligst den bolig, du har lejet.
Så genkender du sikkert Jeres feriebolig på en ny side med billeder og omtale. Lidt nede på siden er et felt lige under teksten: Indtast betalingsbeløb ( DKK ) – hvor du indtaster det lejebeløb I har aftalt i henhold til Lejeaftalen. Tryk derefter på “Forsæt”
Der kommer en ny side, som udfyldes med info i felterne med stjerne* Længere nede accepteres: Jeg har læst og accepterer webshoppens Vilkår og betingelser *
Du kan nu tjekke, om det er den rigtige pris og boligInden du vælger “Gå til betaling” – klik på “Kurv” hvis noget skal ændres.
Du kommer så til betalingssiden, hvor du indtaster det aftalte beløb, som står i lejeaftalen.
Tast på “Betal leje” og udfyld de nødvendige betalingsoplysninger, herunder valg af kreditkort eller mobilepay.
Du modtager få minutter efter en kvittering for den indbetalte leje.
Du betaler lejen som aftalt med udlejer. Husk, at det er dit eget ansvar at betale alle lejebeløb til tiden iht. lejeaftalen.
Hvis du har betalt for lidt, kan du blot gentage betalingsprocessen, når du opdager fejlen, eller udlejer gør dig opmærksom på forholdet.
Har du betalt for meget, henvender du dig til udlejer og aftaler, om du vil have det for meget betalte tilbage, eller evt. betale tilsvarende mindre ved sidste indbetaling.
Er det sidste indbetaling/afdrag, hvor du har betalt for meget, er det udlejers ansvar gennem HolidayPay at tilbagebetale differencen til dig.
Tab Content goes here
Svar på spørgsmål fra udlejere
Som udlejer bestemmer du alt selv. Du behøver ikke ved sæsonstart at lægge dig fast på bestemte udlejnings-uger. Du styrer selv det hele!
Straks efter at en lejer har indbetalt et beløb via HolidayPay modtager både lejer og udlejer en kvittering for afsendelse af pengene.
Når beløbet er indgået hos HolidayPay, bliver det overført til udlejers konto efter aftale, med al nødvendig info om lejer samt lejeperioden, så evt fejl kan opdages / undgås.
Du kan selv lave dit eget websted med billeder og selv reklamere for dit feriehus.
Du kan også leje ud gennem en ferieboligportal som sommerhusdanmark.dk // sommerhusportalen.dk // // ferieboligsiden.dk // booking.com // airbnb.com // tripadviser.com // VRBO.com // Annoncere på Facebook // DBA og hvor du ellers vil promovere din feriebolig.
Er du tilmeldt HolidayPay, har vi indberetningspligt for al nødvendig info til Skattestyrelsen, og din indtægter ved ferieboligudlejning fratrækkes det store bundfradrag på 60.000 kr plus 40% af den indtægt som overstiger bundfradraget (2019) – inde skat beregnes efter din skatteprocent.
Du undgår eget lejeregnskab.
Bureauet stiller ofte krav om, at du i højsæsonen ikke selv må bruge din feriebolig i de bedste 4-5 uger i højsæsonen, og helst mere.
Vil du alligevel selv bruge dit sommerhus i en af de uger, som bureau’et har “sat sig på”, må du normalt vente helt indtil 4 uger før den dato du selv vil være i huset, før du kan få tilladelse til det. Og da kun, hvis det så ikke allerede er udlejet..
Du har meget ingen indflydelse på, hvem huset udlejes til. Selvfølgelig kan du frabede dig en gruppe af unge, men ellers er det kun rygning og husdyr du kan undgå.
Du får nogen til helt at sørge for udlejning, indbetalinger, rengøring, stoppet afløb, og annoncering.
Det betaler du så omkring 40% for. Så lejer du ud for 50.000 kr. får bureau’et 20.000 og du får 30.000 kr.
Lejer du 10 uger ud, er det 2.000 kr om ugen du betaler til bureau’et.
Enkelt og nemt.
Lejer du selv ud, og har aftale med HolidayPay betaler du i stedet 125 kr om ugen. Lejer du ud for 50.000 kr får du 48.750 kr
Hvis du selv lejer ud, skal du på dit forskudsskema opgive din lejeindtægt. Derfra kan trækkes et bundfradrag på 11.200 kr i 2019.
Fra det resultat kan fratrækkes yderligere 40%. Der beregnes så indkomstskat af resten på 36%-39% alt efter din trækprocent…
Når du forpligter dig til, at dine lejeaftaler betales gennem HolidayPay får du flere fordele:
Du får “det store” fradrag på 40.900 kr og 40% af resten.
HolidayPay klarer indberetningen til Skattestyrelsen for dig, så du ikke behøver tænke på et lejeregnskab
Du sover godt om natten, for Skattefar kommer ikke og banker på din dør
Intet årligt gebyr. Ingen minimumsgrænse.
Holiday beregner 5% af indbetalingerne i transaktionsomkostninger. Ingen ekstra gebyrer, hverken skjulte eller ikke skjulte.
Dine gæster / lejere betaler intet gebyr. Heller ikke kreditkortgebyr.
Holiday går ind som trediepart og klarer indberetning til Skatestyrelsen, så du opnår det store bundfradrag. Du undgår selv hele lejeregnskabet og forskudsskemaet.
Som udlejer er du ifølge skattelovgivningen i så fald forpligtet til selv at foretage indberetning af indbetalinger til Skattestyrelsen – rubrik 37 på årsopgørelsen.
Ved sådanne beløb vil det store bundfradrag ikke kunne anvendes. Der er det fuld skrue…
Du kan læse Skattestyrelsens fulde tekst her: https://skat.dk/skat.aspx?oid=2234799
Det er så enkelt:
Du får så din lejeindtægt tilsendt fra airbnb.dk – minus deres provision.
Du skal ikke opgive din lejeindtægt til Skattestyrelse, det har airbnb forpligtet sig til. Så i lighed med HolidayPay klaere de al info til skat, og du kan se lejeindkomsten på dit fortrykte forskudsskema.
Har du i samme år haft overgivet udlejning af din feriebolig / sommerhus til et udlejningsbureau, og derefter valgt selv at udleje, så påvirker det ikke din skatteberegning negativt.
Udlejningsbureau’et oplyser sin del af lejen til skattestyrelsen, og har du inden skiftet lavet aftale med HolidayPay, oplyser vi resten af din lejeindtægt til skattestyrelsen.
Skatteberegning – hvis du både udlejer din feriebolig gennem et udlejningsbureau / HolidayPay, og desuden selv udlejer privat:
Hvis du udlejer privat ved siden af et Bureau eller HolidayPay, skal du betale skat af 60 % af indtægten fra den private udlejning.
Hvis din indtægt fra bureauets udlejning er mindre end bundfradraget ved privat udlejning på 11.200 kr. i 2019 (11.000 kr. i 2018), kan du dog trække resten af bundfradraget fra i dine private udlejning, inden du udregner din skattepligtige indtægt. Dette skal du skrive som “skattepligtige indtægt” i rubrik 37 på din årsopgørelse.
Hvis du kun har ejet sommerhuset en del af året, skal du selv oplyse det skattepligtige beløb i rubrik 37. Skattestyrelsen kan ikke fordele lejeindtægten mellem køber og sælger, da både et udlejningsbureau og HolidayPay indberetter lejeindtægten på ejendoms ID-nummeret og ikke på ejeren.